fbpx

Hvis du føler dig tyk er du måske nogle gange bekymret for, om det kan føre livsstilssygdomme med sig? Selv om det er fyldt med stigmatisering at have ekstra kropsvægt, er det vigtigt at huske, at tykke mennesker ikke nødvendigvis er usunde.

Lad os se ud over, hvad hvad normen dikter er æstetisk tiltalende, når det gælder din fysik, og lad os undersøge spørgsmålet om fedt på kroppen:

Hvad betyder det egentlig for vores helbred?

Hvornår bliver fedtet en egentlig risikofaktor?

Dette indlæg vil skabe mere klarhed over disse spørgsmål, så du bedre kan forstå, hvordan din nuværende vægt kan – eller ikke kan – påvirke dit generelle sundhed og risiko for livsstilssygdomme.Taljemål

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder holder sig på et taljemål under 80 centimeter, hvor mænd bør holde sig under 94 centimeter rundt om taljen. Ved mellem 80 og 88 centimeter for kvinder, og 94 og 102 centimeter for mænd, er der let forøget risiko for at blive ramt af diabetes 2 og hjerte-kar-sygdomme.

Kilde: 10 veje til vægttab

Talje-hofte forhold

Forholdet mellem omkredsen af din talje og din hofte viser om fordelingen af fedtet i din krop er sund. Mål din talje på det smalleste sted mellem nederste ribben og hoftebenet. Mål hoften hvor omkredsen er størst. Forholdet beregnes som (talje i cm/hofte i cm). Kvinder skal bør være under 0,8 og mænd under 1

KRAM-faktorer

KRAM er forbogstaverne i Kost, Rygning, Alkohol og Motion. KRAM-undersøgelsen, som blev gennemført i 13 kommuner i 2007 og 2008, er en af de hidtil største undersøgelser, der er blevet gennemført om sundheden blandt voksne i Danmark.


Hvis du vil have hjælp til dit vægttab så book din første samtale her >>